Uitgeverij Clavis - kinderboek Het karavaantje van alleen

19 mei 2016

Uitgeverij Clavis | Kinderboek Het karavaantje van alleen

Selectie illustraties uit het boek - vanaf 8 jaar.

 

Voor uitgeverij Clavis mocht ik dit avontuurlijke verhaal illustreren over het Meisje Bo en haar dierenvrienden geschreven door Linda van Mieghem. Ik maakte 14 zwart-wit illustraties verspreid over het boek en een omslag in kleur. Voor dit boek heb ik de illustraties met de hand getekend. Dit verhaal paste helemaal bij mij, omdat het over vriendschap en je plekje vinden in de wereld gaat. Het is een knappe wereld die Linda van Mieghem tot leven heeft geroepen. Ik vond naast het ontwerpen van Bo, het ook geweldig alle dierenkarakters te mogen tekenen met humor, zoals de reuzenvogel Sok! Bo is een meisje dat slim en eigenwijs is. Ze weet wat ze wil en waar ze naar toe wil gaan. Sok en Bo zijn samen een fantastich duo.

 

Bekijk meer boeken

 

Samenvatting

Als weeshuis van moeder Mona de deuren sluit, belandt Bo met haar koffertje op straat. Diezelfde dag staat ook Sok, de laatste sokkopvogel, met zijn koffertje op de stoep.

Omdat ze allebei geen thuis hebben, besluiten ze samen op pad te gaan. Onderweg komen ze heel wat ongewone en eenzame dieren tegen. Bo gunt iedereen een plekje in hun vreemde stoet: het karavaantje van alleen.

 

Koop het boek

 

Werkwijze: Met de hand ambachtelijk getekende illustraties

Het karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleenHet karavaantje van alleen

Ik maak kleurrijke, speelse illustraties die mensen met elkaar verbinden.

Neem contact op