CODA Apeldoorn - Expositie Wondersporen

18 oktober 2015

CODA Apeldoorn - Expositie Wondersporen

 

Voor het CODA in Apeldoorn maakte ik voor de kindertentoonstelling Wondersporen een aantal illustraties voor de kijkplaten, de bewegwijzering en een stop-motion animatie over het onderwaterleven uit de oertijd. De tentoonstelling was gemaakt in het kader van de kinderboekenweek met het thema Raar, Maar Waar. Wondersporen is geïnspireerd op het boek Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten. In Wondersporen gaan kinderen op ontdekkingsreis aan de hand van zeven verwonderingsplekken. Ieder heeft een eigen thema en naam. Ze worden hierbij verwelkomd door Mo de mier. Hij vertegenwoordigt het meest succesvolle beestje op aarde en vertelt allerlei bijzondere weetjes. Deze opdracht was helemaal op het lijf geschreven voor mij, omdat ik gek ben op geschiedenis, archeologie en natuur.

  

Aanbeveling

De fantasierijke werkwijze van Anna Sikkes sluit perfect aan bij het uitgangspunt van de kindertentoonstelling Wondersporen. Haar illustraties worden gekenmerkt door grillige lijnen, speelse figuren en een uitbundig kleurgebruik. De samenwerking is heel plezierig verlopen vanwege haar tomeloze ideeën en humoristische interpretaties. Dit resulteerde in een vrolijke reeks illustraties die in detail en diversiteit een lust zijn voor de ogen van kinderen en volwassenen.

 

Tentoonstellings producent CODA Museum

- Neel Diekema

 

Bekijk meer educatief werk

 

 

CODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior ApeldoornCODA Junior Apeldoorn

Ik maak kleurrijke, speelse illustraties die mensen met elkaar verbinden.

Neem contact op