Bibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheek

25 april 2022

Bibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheek

Illustraties die mensen met elkaar verbinden

 

Voor de bibliotheek in Hengelo kreeg ik de uitdagende opdracht om een serie aantrekkelijke en tijdloze scènes te ontwerpen die de bezoeker meeneemt in de gastvrijheid en activiteiten van de bibliotheek te bieden heeft want, de bibliotheek is meer dan boeken uitlenen en ook vooral een plek waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. De illustraties werden groot geplakt op een raam van 12 meter lang. In een grote kijkplaat neem ik de kijker mee in wat de bibliotheek te bieden heeft.

 

Lees bijvoorbeeld mee aan de leestafel, drink in het maandelijkse mamacafé een kopje koffie met andere ouders, leef je als kind uit met een workshop Robot bouwen, lees een gedicht voor op het podium, volg een computercursus. Met penseel en zwarte verf op papier en daarna bewerkt als vector illustraties komt de wereld van de bibliotheek op het raam tot leven.

 

De illustraties moesten daarnaast ook toegankelijk en herkenbaar zijn voor de doelgroepen die daar komen: ouderen, jongeren, ouders met kinderen, studenten, starters van bedrijven en de leeftijdsgroepen 40+ en 50+. Want iedereen is welkom!

Herken jij jezelf er ook in? Wees welkom bij de bieb en kijk onder genot van een kopje koffie naar de illustraties. Wie weet!

 

 

Bekijk meer raamillustraties

 

Aanbeveling

 

Anna heeft voor de Bibliotheek in het centrum van Hengelo meerdere illustraties gemaakt voor op de ramen. De illustraties laten alle activiteiten zien die in de Bibliotheek plaatsvinden, dat is namelijk veel meer dan alleen boeken uitlenen. Het prettige aan het werken met Anna is dat ze onze wensen uitstekend vertaalt naar haar illustraties en daarbij net dat stapje extra zet. De illustraties spreken een breed publiek aan. Dat past bij ons, want de Bibliotheek is immers van iedereen.

 

Adviseur Marketing & Communicatie

- Nicol Wekamp

 

Bibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheekBibliotheek Hengelo - Raamillustraties activiteiten bibliotheek

Ik maak kleurrijke, speelse illustraties die mensen met elkaar verbinden.

Neem contact op