Afhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeft

3 mei 2022

Afhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeft


Voor Dichter Û (Ûltsje van Gorkum) van het Afhaalpoezie illustreer ik elk jaar 2 gedichten die door hem zijn geschreven en worden verkocht in zijn rondreizende theaterkraam. Het is een fijne samenwerking waarbij ik ook de kaart ontwerp met vormgeving en typografie. Dat zorgt daardoor voor een speelse eenheid. Een perfecte balans tussen tekst en illustratie. Ik houd als illustrator van poëzie, want de grenzen bij het tekenen zijn daarbij onbeperkt vanwege het open kararakter van een gedicht. Ik kan me daarin helemaal verliezen en uitleven. Een geweldige manier van verhalen vertellen!

 

Het gedicht Wie de wereld lief heeft gaat over als mens met elkaar verbonden zijn. Hij schrijft naast zijn gedichten in het Nederlands ook gedichten in het Fries. Omdat ik ook van oorsprong Fries ben, en de taal spreek en lees, illustreer ik ook met liefde zijn Frieze gedichten. Hij schrijft gedichten voor zowel kinderen als volwassenen met thema's over zijn jeugd, het Friese landschap en tijdloze thema's over de nietige natuur en de fantasie. Daarbij is hij een muziekale podiumkunstenaar en spoken word artiest.

 

Bekijk meer kaartonwerpen of Poëzie

 

Gedicht Wie de wereld lief heeft

 

Wie de wereld lief heeft

streeft meer naar verbondenheid

dan naar vrijheid

want

wie zich verbonden voelt met anderen

biedt hulp en geeft zorg

maar

wie in absolute vrijheid leven wil

keert zich, bewust of onbewust

af

 

Verbondenheid leidt tot

onderling vertrouwen en wederkerigheid

elementaire bouwstenen voor een samenleving

en trouwens ook

onmisbaar in de liefde!

 

En de wereld?

Die kan niet zonder vertrouwen

wederkerigheid

en liefde

Afhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeftAfhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeftAfhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeftAfhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeftAfhaalpoëzie - Poëziekaart Wie de wereld lief heeft

Ik maak kleurrijke, speelse illustraties die mensen met elkaar verbinden.

Neem contact op