Opdrachtgevers

Opdrachtgevers waar ik o.a. voor werkte

 

logos opdrachtgevers

Uitgeverij Van In, CODA Apeldoorn, uitgeverij Clavis, Bredewold communicatiebureau, Centraal Nederland,

uitgeverij Afûk, stichting Poeziepaleis, Bibliotheek Hengelo, Spherical digital marketing agency

 

 

Aanbevelingen opdrachtgevers

 

De fantasierijke werkwijze van Anna Sikkes sluit perfect aan bij het uitgangspunt van de kindertentoonstelling Wondersporen. Haar illustraties worden gekenmerkt door grillige lijnen, speelse figuren en een uitbundig kleurgebruik. De samenwerking is heel plezierig verlopen vanwege haar tomeloze ideeën en humoristische interpretaties. Dit resulteerde in een vrolijke reeks illustraties die in detail en diversiteit een lust zijn voor de ogen van kinderen en volwassenen.

Neel Diekema

Tentoonstellings producent CODA Museum

- Neel Diekema

 

 

Door de illustraties van Anna voor de dyslexiemethode ‘Taaltoren’ heeft deze methode een heel eigen en karaktervol gezicht gekregen. Anna is in staat om zich uitstekend in te leven in de wensen van de opdrachtgever, maar wat nog belangrijker is, in de uiteindelijke doelgroep: de kinderen met dyslexie. Haar prettige werkwijze vanuit schets naar uiteindelijke beelden verloopt soepel en de communicatie is helder: afspraak is afspraak.

Richard hofsink

Indentiteit & strategie bij Bredewold vormgevers

- Richard Hofsink

 

 

For a luxury global hotel brand's online magazine, we were looking to find an illustrator that could add a touch of whimsy to an article about tips for traveling with children. Anna took each tip from the article and drafted her sketch of what she envisioned. It was perfect, and with very few additional edits on our part she transformed the sketches into adorable, vibrant pieces of art that added depth and color to our article. The online magazine was a valuable touchpoint between the hotel brand and its guests, and having strong editorial content rooted in high quality visuals like Anna's, was crucial. I thoroughly enjoyed the entire process of collaborating with Anna, and would strongly recommend her, both for her obvious artistic talents and her professionalism.

 

Peter Schlesinger 

 Digital Content Manager en Editor bij Spherical

- Peter Schlesinger

 

 

Anna heeft de opdracht om een complexe gesprekstrategie in beeld te brengen buitengewoon creatief opgelost.
In onze gesprekken vroeg ze goed door om te achterhalen wat nu precies de bedoeling was.
Het grappige is dat ik in haar illustratie details terug zie waardoor ik weet dat ze het heel goed had begrepen!
En dat terwijl we alleen contact hadden via mail en telefoon.

 Marja van Rossum

Groot Denkraam filosoferen & schrijven

- Marja van Rossum

 

 

Anna heeft voor de Bibliotheek in het centrum van Hengelo meerdere illustraties gemaakt voor op de ramen. De illustraties laten alle activiteiten zien die in de Bibliotheek plaatsvinden, dat is namelijk veel meer dan alleen boeken uitlenen. Het prettige aan het werken met Anna is dat ze onze wensen uitstekend vertaalt naar haar illustraties en daarbij net dat stapje extra zet. De illustraties spreken een breed publiek aan. Dat past bij ons, want de Bibliotheek is immers van iedereen.

 Nicol wekamp

Adviseur Marketing & Communicatie

- Nicol Wekamp

 

 

Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) heeft Anna Sikkes gevraagd om voor twee van haar kindertrainingen de illustraties te maken voor de kinderwerkboeken. Het gaat om de sociale vaardigheidstraining ‘Dit ben ik’ en de groep voor kinderen van gescheiden ouders ‘Twee huizen’.
Het plezierige contact met Anna verliep telefonisch en via de mail en op basis van de informatie over de verschillende trainingsbijeenkomsten maakte zij prachtige, aansprekende en kleurrijke illustraties die perfect de inhoud weergaven.
Ik vind Anna’s tekeningen uniek, gedetailleerd en vaak humoristisch. Ze heeft een heel ‘eigen’ stijl’ die ik niet eerder en later ben tegengekomen. De tekeningen zijn tijdloos en kenmerken inmiddels sinds 2015 onze beide trainingen.

Opdrachtgevers Monique van Workum 

Staffunctionaris kwaliteitsbevordering MDF

- Monique van Workum