Illustreren is een gevoel overbrengen

10 mei 2022

‘Welk gevoel wil ik overbrengen op mensen als ze een illustratie van mij zien?

Waarom maak ik eigenlijk illustraties? Wat is mijn drive?’


Dit waren vragen die ik de afgelopen maanden aan mezelf stelde, want ik teken alweer een paar jaar mee en de tijd vliegt voorbij. En soms is het even fijn om stil te staan waar je het ook allemaal weer voor doet. Even bewust voelen: hoe zat het ook alweer? Het is met vallen en opstaan, maar wat ik wel altijd heel sterk heb gevoeld was dat ik vooral mensen blij wil maken met mijn werk, ze laten verwonderen en een goed gevoel over zichzelf geven. Maar ook een verbindende factor willen zijn met mijn illustraties die mensen samenbrengen.


Zoals deze illustratie hieronder die dit letterlijk laat zien. Een grote picknick waar iedereen geniet van elkaar en het eten, want samen eten werkt verbindend. Gemaakt voor een ansichtkaart bij het gedicht: Wie de wereld lief heeft van Dichter Û (Ûltsje van Gorkum) van het Afhaalpoëzie. Het gedicht gaat over verbonden zijn met elkaar als mens op deze wereld.
Ik volg nu op dit moment een coaching traject bij Irene Cecile sinds februari en hoop daarmee straks ook nog meer weer een stukje dichter bij de kern te komen. Met elke kleine stap kom ik al een heel eind.

 

Gedicht Wie de wereld lief heeft

 

Wie de wereld lief heeft
streeft meer naar verbondenheid
dan naar vrijheid
want
wie zich verbonden voelt met anderen


biedt hulp en geeft zorg
maar
wie in absolute vrijheid leven wil
keert zich, bewust of onbewust
af


Verbondenheid leidt tot
onderling vertrouwen en wederkerigheid
elementaire bouwstenen voor een samenleving
en trouwens ook
onmisbaar in de liefde!


En de wereld?
Die kan niet zonder vertrouwen
wederkerigheid
en liefde

Kernwaarden en de zoektochtKernwaarden en de zoektochtKernwaarden en de zoektochtKernwaarden en de zoektocht

Ik maak kleurrijke, speelse illustraties die mensen met elkaar verbinden.

Neem contact op