Anna Sikkes

Waarmee kan ik je helpen?

 

Een illustratie vangt het verhaal of boodschap in een beeld. Met aandacht en oog voor detail werk ik graag aan je ideeën. Ik werk zowel analoog als digitaal.

 

Mijn illustraties zitten vol levendigheid en kleur, waardoor ik een breed publiek aantrek. Ik teken graag verhalend en maak veel gebruik van humor.

In mijn illustraties speelt avontuur een belangrijke rol. Het is een rode draad die overal zichtbaar is in mijn werk. Ook ik kijk met bewondering naar de wereld om mij heen. Die inspiratie zet ik om naar kleurijke en gekke werelden op papier waarin alles mogelijk is.

 

Wil je illustraties voor jouw (kinder)boek of tijdschrift? Een tof karakterontwerp voor educatieve doeleinden voor het onderwijs en musea? Een sterk visueel beeld en uitingen voor een evenement? Een stralende illustratie voor een geboortekaartje? Alles kan en is mogelijk!

 

Stuur je te gekke en avontuurlijke ideeën naar info@anna-sikkes.nl, want het zou zomaar de inspirerende droomopdracht of uitdaging kunnen zijn.

 

Opdrachtgevers / Publicaties:

Uitgeverij Van In, CODA Apeldoorn, uitgeverij Clavis, BLDSPRK, Centraal Nederland,

uitgeverij Afuk, stichting Poeziepaleis, Afhaalpoezie en diverse particulieren.

 

 

Wat andere mensen over Anna zeggen

 

 De fantasierijke werkwijze van Anna Sikkes sluit perfect aan bij het uitgangspunt van de kindertentoonstelling Wondersporen. Haar illustraties worden gekenmerkt door grillige lijnen, speelse figuren en een uitbundig kleurgebruik. De samenwerking is heel plezierig verlopen vanwege haar tomeloze ideeën en humoristische interpretaties. Dit resulteerde in een vrolijke reeks illustraties die in detail en diversiteit een lust zijn voor de ogen van kinderen en volwassenen.

 

- Neel Diekema, Tentoonstellingsproducent CODA

 

Door de illustraties van Anna voor de dyslexiemethode ‘Taaltoren’ heeft deze methode een heel eigen en karaktervol gezicht gekregen.
Anna is in staat om zich uitstekend in te leven in de wensen van de opdrachtgever, maar wat nog belangrijker is, in de uiteindelijke doelgroep: de kinderen met dyslexie. Haar prettige werkwijze vanuit schets naar uiteindelijke beelden verloopt soepel en de communicatie is helder: afspraak is afspraak.

 

- bldsprk communicatievormgevers

 

 

Over Anna 

 

Anna Sikkes (1990) is opgegroeid op een boerderij vlakbij het ijselmeer in Friesland. Het was een avontuurlijke plek waar ze graag veel buiten speelde. Ook was ze van kinds af aan altijd al bezig met knutselen en tekenen. Ze wist vroeger alleen nog niet dat ze daar haar werk ook van kon maken... Het liefst wilde ze vlinderboer worden toen ze 6 jaar was (aldus haar moeder :) ). In 2013 was ze afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle waar ze de opleiding Illustration Design volgde. In 2012 heeft ze tijdelijk in Bristol (Engeland) gestudeerd aan de Bower Ashton University waar ze daar de illustratie-opleiding volgde. Dat was een bijzondere periode en kwam zo in aanraking met de Engelse literatuur en prentenboeken. De Engelse illustrator Oliver Jeffers is voor haar een grote inspiratiebron. Hij is een veelzijdige kunstenaar/illustrator en schrijver, en schreef en illustreerde veel eigen boeken.

 

 

Blijmakers

Bloemen, nieuwe tekenmateriaal, kunst, (kinder)boeken verzamelen, mooie papiertjes, buiten zijn, wandelen in de natuur, DIY-projecten, nostalgische spullen met een verhaal, de kleur geel, mijn 2 cavia's en 2 kippen, tuinieren, reizen, stedentrips, fietsen, bananen (altijd), thee, nieuwe recepten uitproberen, uitwaaien op de zeedijk bij het ijselmeer in Friesland.

 

Aangesloten bij:

ZIN, Zwols Illustratoren Netwerk. ZIN is een kleine besloten netwerk van illustratoren in en rondom de omgeving van Zwolle en treed als groep met speciale gelegenheden naar buiten zoals bijvoorbeeld een expositie.

 

Prijzen en exposities

2017 - Expositie kinderboekenweek tentoonstelling samen met ZIN, Waanders in de Broeren Zwolle

2015 - Kindertentoonstelling Wondersporen, CODA Apeldoorn

2015 - Expositie Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN), Stadkamer Zwolle

2014 - Expositie TEKENFEEST in galerie H10a, Apeldoorn

2014 - Nominatie top 20 StArt Award van het kindertijdschrift Boekie Boekie
2014 - Expositie Kleurrijk Hellendoorn

2013 - Expositie ArtEZ Finals
2013 - Nominatie top 20 StArt Award van het kindertijdschrift Boekie Boekie